Maalaa ja juhli!

Testasin eilen Paint & Party -iltaa täällä Tampereella! Ideana on, että maalataan taulu hyvä juoma toisessa kädessä ja sivellin toisessa kädessä. Ohjaaja neuvoo koko maalausprosessin ajan kuinka edetä. Vaikka maalauksen aihe ja ohjeet ovat kaikille samat, jokaisen taulusta tulee täysin erilainen. Sooloilukin on sallittua, eikä ohjeita ei ole pakko noudattaa ollenkaan, jos ei siltä tunnu.

Meidän ryhmämme aiheena oli "järvimaisema", ja alkujännityksen sekä pienten suorituspaineiden tipahdettua harteilta oli kokemus mitä rentouttavin. Ajattelin aluksi, että kaksi tuntia on liian lyhyt aika kaltaiselleni näpertäjälle, mutta oli oikeastaan aika mukavaa, että taulun sai tehdä nopeasti. Kahdessa tunnissa ehtii silti hyvin keskittyä yksityiskohtiinkin.

Tunnelma oli koko ajan hyvin rento ja naureskelevainen. Kukaan ei kuitenkaan pahemmin väheksynyt omaa aikaansaannostaan, mikä oli mielestäni todella piristävää.

Ei haitannut yhtään, etten tuntenut ennestään ketään muuta osallistujaa. Muiden kanssa tuli juteltua enemmän kuin olisin alun perin uskonut. Toisaalta hiljaisuuskin olisi varmasti tuntunut luontevalta, sitä kun uppoutui niin täysillä omaan teokseensa.

Muutamat osallistujista olivat maalanneet aikaisemminkin, mutta moni sanoi, että ennen tätä päivää taidehommat olivat jääneet koulun kuvistunneille. Eräs kanssamaalari kertoi osallistuneensa iltoihin jo useasti homman mielekkyyden vuoksi, vaikka oli ensimmäisellä kerrallaan suostunut paikalle pitkin hampain kaverinsa suostuttelemana. Maalaaminen oli sittenkin hänen oma juttunsa, vaikkei aluksi siltä ollut tuntunutkaan.

 

Suosittelen kokeilemaan konseptia, mikäli se vain on mahdollista! Näitä iltoja järjestetään Tampereella, Helsingissä ja Lahdessa.

Vaikkei tämä ole mikään maksettu mainos tai kaupallinen yhteistyö, pakko myöntää, että jonkinlainen oma lehmä minulla on ojassa: sain nimittäin töitä maalausohjaajana kyseisestä paikasta! Kyseessä on satunnainen keikkatyö, mutta ihanaa, että luvassa on taiteellista ja kivan oloista puuhaa, josta saa vähän palkkaakin.

Vähän kyllä pelottaa, kuinka sovitan puhumisen, maalaamisen ja käsieni tärinän yhteen. Eiköhän se muutaman kerran jälkeen viimeistään ala luonnistua.

Kommentit