Huuda kissojen hyväksi

”Minut on unohdettu kuin olisin kuollut, minut on hylätty kuin särkynyt ruukku.” (Ps. 31:13)

Myyjänä työskennellessäni punaiset TARJOUS-tarrat vilisivät silmissä ja pahvilaatikkopakkauksia tuli kuormapäivinä purettua niin monta, että kädet kuivahtivat kauttaaltaan. Tulin tuolloin miettineeksi, kuinka paljon tavaraa maailmassa voikaan olla – ja kuinka pähkinöiksi ihmiset niistä menevätkään, olivatpa kyseessä sitten jääkaappimagneetit, pyyhekumit tai puuhelmet. Alennuspäivinä tavaroita hamstrattiin kaksin käsin, ja parin euron tuotteesta asiakas saattoi joskus aggressiivisesti tingata vielä lisäalea.

On absurdia, että kissoihin suhtaudutaan varsin samalla tavalla, vaikka kyseessä on elävä olento, eikä mikään pyyhekumi. Kissoilla on maine helppohoitoisina, itsekseen viihtyvinä ja halpoina - usein jopa ilmaisina - lemmikkeinä, jotka voi ottaa luokseen asumaan hetken mielijohteesta. Myös kynnys luopua niistä on matala, elleivät odotukset täytykään. Kissoja päätyy löytöeläintaloihin valtavat määrät vuosittain.

MINUT ON HYLÄTTY, 2017 (I am forgotten) | Akryylimaalaus – Acrylic painting | 46 x 38 cm |

Halusin tällä maalauksella herättää pohdintaa kissojen asemasta ja niiden kaipaamasta arvostuksesta. Tuotto menee kissojen hyväksi tehtävään työhön, sillä maalaus on lahjoitettu Dewi ry:n tukihuutokauppaan, joka starttaa la 2.3. Facebookissa. Huutiksessa on kaikkea muutakin kivaa ostettavaa, eli kannattaa liittyä mukaan.

Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry on Turussa ja sen lähialueilla toimiva eläinsuojeluyhdistys, jonka tarkoituksena on edistää löytöeläinten asemaa ja etsiä niille uusia koteja, joissa niistä pidetään hyvää huolta ja rakastetaan lähtökohdistaan riippumatta. Yhdistys on perustamisestaan asti toiminut täysin vapaaehtoisvoimin.

Kommentit