Joulun tilausjono ja muita kuulumisia

Loppuviikko meneekin kirjoja kahlatessa.

Eilen tulin kampaajalta ja meidän ovelle oli juuri tulossa kaksi jehovantodistajamummoa. Juteltiin pitkät pätkät elämän tarkoituksesta ja sitten vein aiheen tietysti myös eläinteologiaan. Samat rouvat käyvät kuulemma talossamme noin kerran kuussa, aina samoilla ovilla. Ihailtavaa sinnikkyyttä, kun en usko, että ihan hirveän moni jää heidän kanssaan juttusille.

Tampereella sataa vettä. Harmittaa, kun ei ole lunta, mutta tavallaan vesisade on mukava "tekosyy" piirtää joulutilauksia. Olen aina välillä kärsinyt keskittymisongelmista näin loppusyksystä, koska sateettomana päivänä tekisi mieli ulkoilla valoisan hetken ajan.

Joulutilaukset ovat tähän mennessä onnistuneet mielestäni erityisen hyvin, olisipa kiva jo julkaista niistä muutakin kuin pelkkiä kuono-otoksia. Yleensä minulta on tilattu jouluksi maksimissaan kaksi piirrosta (tosin viikkoa ennen aattoa tulee paljon kyselyjä, mutta silloin en enää aloita uusia teoksia), mutta nyt tilausjono on muutamaa päivää lukuunottamatta ihan täynnä! Uskomatonta. Kaiken lisäksi tilaukset ovat olleet todella kivoja. Joskus käy niin, etten oikein ota selvää minkälaisen piirroksen asiakas haluaa, mutta nyt kaikki ovat olleet selkeitä toiveineen ja mallikuvineen.
Tänään ja huomenna keskityn taas hiomaan artikkeliani Elisa Aaltolan ja Birgitta Wahlbergin toimittamaan teokseen Tulevaisuuden eläin - visioita uudesta eläinsuhteesta. Artikkelini on nimeltään "Kirkko, joka puolustaa kaikkein vähäisimpiä". Viimeisen version lähettäminen arveluttaa, pelottaa ja ennen kaikkea innostuttaa. Mahtavaa saada oma teksti osaksi kirjaa, mutta samalla mietin, että olenkohan vähän liian tyhmä kirjoittamaan sitä. Toisaalta yritän ajatella, ettei sen ensimmäisen artikkelin tarvitse olla mikään mestariteos ja se voi pienestä kömpelyydestä huolimatta silti herättää ajatuksia lukijoissa.

Kommentit