Reppuselässä, 2019

Tammikuussa 2019 otin Facebookin puolella käyttöön "harjoitusmallihaut". Joka kuun ensimmäinen päivä sivulle voi jättää kuvakommentin, joista valitsen yhden mallikuvaksi. Toteutan kuvasta A4-kokoisen lyijykynäpiirroksen. Piirustuksia on viime aikoina tilattu tosi vähän, eli tämän avulla taito pysyy yllä. Ja samalla saan tietysti mainostusta, kun ihmiset kommentoivat julkaisua. 

Tämä on mielestäni kivempi systeemi kuin arvonta, koska voin alkaa piirtämään välittömästi haun päätyttyä. Lisäksi voin pyytää vähintään postikulujen kattamista, mikäli mallikuvan omistaja haluaa työn itselleen. Huono puoli tietysti on se, että pitää valita monista ihanista kuvista. Olen kylmästi jättänyt kommentit lukematta ja keskittynyt vain kuvien tekniseen toteuttamiskelpoisuuteen - eli periaatteessa siihen, että onhan kuva tarpeeksi iso ja tarkka. Muuten tulisi huono omatunto, kun jonkun rakas isoisä tai edesmennyt koira jäisi piirtämättä.


Tähän piirrokseen kului yllättävän kauan aikaa. Arvioni oli kolme työpäivää, eli noin 18 tuntia yhtäjaksoista piirtämistä, mutta loppupeleissä tein tätä noin 25 tuntia. Erilaisiin pintoihin oli keskityttävä tavallista enemmän, mutta toisaalta niiden piirtäminen piti homman mielekkäänä. Lisäksi mallikuva nyt on mitä sympaattisin, joten tämän parissa oli kerrassaan ihana työskennellä!

Ensi viikolla rupean suunnittelemaan eräälle yritykselle käyntikortteja. Sen jälkeen vuorossa on taas näyttelytöihin keskittymistä.

Kommentit