Kehu kollegaa ystävänpäivänä!

Kokkolan Kaupunginteatteri haastoi tänään kehumaan työkaveria. Tartuin toimeen kahvitauon ratoksi (joka venyi muuten vähän turhan pitkäksi kahvitauoksi...). Varsinaisia työkavereitahan minulla ei ole, mutta maalaavia ja piirtäviä kollegoita kyllä löytyy! Tässä muutama aakkosjärjestyksessä listattuna:

Asta Lander
Landerilla on omintakeinen, naivistinen tyyli maalata ja piirtää. Hän ei tyydy yhteen ratkaisuun, vaan muokkaa tyyliään USEIN. Välillä mietin, kuinka monta erilaista taiteilutapaa yhdellä ihmisellä voi edes olla! Ajatuksia herättävää ja hyvin vaihtelevaa taidetta ihmisistä ja eläimistä.

- Facebook: Asta Lander Artist
- Instagram: @asta_lander

Eeva Tötterström
Hauskaa, iloista ja värikästä! Vesivärejä, kissanpentuja, perhosia, lohikäärmeitä... mielikuvitusta hyrisyttävää positiivisuutta. Ihana tyyli, aivan kuin lastenkirjakuvitusta.

- Instagram: @taivalsin

Henna Punkki
Salaperäisyyttä, hämäriä metsiä ja goottityylisiä korppeja. Taitavaa värien käyttöä sekä valojen ja varjojen oivaltamista. Tunnelma on jokaisessa maalauksessa kohdallaan.

- Facebook: Henna Punkki's Art
- Instagram: @hennapukki

Kenkämaakari
Teosten ihanat värit, pinnat ja mielettömät yksityiskohdat herättävät huomion. On kutkuttavaa jäädä tuijottamaan niitä ja etsiä kaikki piilotetut asiat, jotka jäivät ensisilmäyksellä huomaamatta. Kenkämaakari tekee satukirjamaisia eläinkuvituksia esimerkiksi postikortteihin.

- Facebook: Kenkämaakari
- Instagram: @kenkamaakari

Kynäruiskumaalaus J. Laitinen
Hempeää, lempeää ja feminiinistä taidetta eläimistä ja Suomen luonnosta. Värien käyttö on taianomaista. Teokset ovat kauniita, sekä ihanan "rajattuja", ikään kuin tatuointeja.

- Instagram: @tiiajanitaa

NillaMustikka
Realistisia muotokuvia eläimistä. NillaMustikka on Suomen teknisesti lahjakkain muotokuvapiirtäjä, ainakin omasta mielestäni. Piirtämisen lisäksi kadehdin hänen tyyliään maalata. Unelmissani on tilata häneltä jonain päivänä lehmätaulu.

- Facebook: NillaMustikka Art
- Instagram:@nillamustikka_art

Peltonen Art
Mitenhän Peltosen tyyliä parhaiten kuvailisin... monissa hänen teoksissaan on selkeät rajat ja ääriviivaisuutta, mutta samaan aikaan myös ihan poikkeuksellista kolmiulotteisuutta. Tulee vähän mieleen poptaide, muttei kuitenkaan yhtään. Peltonen maalaa lähinnä muotokuvia ihmisistä.

- Instagram: @peltonen.art

SanniMarianne
Jos ja kun haluat nähdä mörköjä juomassa kaakaota ja astronauttikissoja, suuntaa katsomaan SanniMariannen taidetta. SanniMarianne jos joku osaa kuvittaa ILMEITÄ. Olipa tunnetila taideteoksissa häkeltynyt, innostunut tai tyytyväinen, hän tuo sen näkyviin mitä hauskimmalla tavalla.

- Facebook: SanniMarianne
- Instagram: @sannimarianne.art

Sara Sechi
Vegaanitaiteilija, joka luo kuvituksia sielullaan ja sydämellään. Teokset ottavat kantaa eläinten puolesta pääosin lempein keinoin: pieni porsas kuvataan nukkumassa koiranpentujen seassa tai nainen halaa maapalloa eläinystäviensä ympäröimänä.

- Facebook: Sara Sechi Art
- Instagram:@sarasechiart

Susu's Une Petite Révolution
Selkeälinjaista taidetta, joka vaihtelee irvistelevistä puutarhatontuista lempeisiin isäpappoihin. Kuvitustapa on äärettömän persoonallinen ja hauska, mutta kuitenkin sellainen, jolla voi käsitellä myös vakavia asioita ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin.

- Instagram: @suttura666

Ilmianna kommentteihin oma suosikkitaiteilijasi! :)

Kommentit