Juonnan pubivisaa huomenna!


Joensuussa lupasin, että sitten Tampereella rajoittaisin vapaaehtoistoimintaan osallistumistani, koska tuppaan usein innostumaan liikaa (=ottamaan liikaa tekemistä). Toistaiseksi olen myös pitänyt lupaukseni. Olen edelleen Animalian ja seurakunnan vapaaehtoishommissa, mutta mitään muuta en ole ottanut kontolleni.

Vaikka nuo vapaaehtoistahot tulivat tutuiksi jo Joensuussa, on Tampereella tietysti kaikki uutta ja ihmeellistä. Uudet ihmiset, käytännöt ja tehtävät. Viime viikolla olin ensimmäistä kertaa elämässäni Taizé-messussa ja ensi perjantaina taas juonnan pubivisaa: 29.11.2019 vietetään Black Fridayn ja Älä osta mitään -päivän lisäksi Turkitonta perjantaita, jonka kunniaksi Animalia Tampere pitää eläintietovisan Jack the Roosterissa. Hitsi, kun jännittää.

Kysymykset koskevat muitakin kuin turkiksia varten kasvatettavia eläimiä ja arvaamallakin saattaa päästä jo pitkälle. Illan tarkoitus on ennen kaikkea kasvattaa tietoutta eläinten oloista. Toivottavasti paikalle tulee porukkaa, sillä ollaan nähty tosi paljon vaivaa tätä iltaa varten. Lisäksi Jack the Rooster antaa meidän myydä paikan päällä täytettyjä vihiksiä, joiden tuotto menee Animalian toimintaan. Aika mahtava juttu!

Tässä lisätietoa tapahtumasta, jospa vaikka kiinnostuisit osallistumaan:
"Perjantaina 29.11. vietetään kansainvälistä Fur Free Fridayta eli Turkitonta perjantaita. Päivän tarkoituksena on levittää tietoa turkistuotannon epäeettisyydestä. Teeman mukaisesti Jack the Roosterissa mitellään eläintietämyksestä perinteisen pubivisan muodossa. Visassa on turkisalaa koskevia mutta myös muita eläinaiheisia kysymyksiä. Visan voittajat palkitaan, joten osallistuminen kannattaa! Kerää joukkue ja tule mukaan! Voit osallistua myös itsenäisesti. 
Myynnissä on vegaanista mättöruokaa eli vihiksiä lisukkeilla. Ruokaa ostamalla tuet Animalian toimintaa. Ruokasponsorina maan mainio Vegem joten taatusti herkkuja luvassa! 
Mättöruokaa on saatavilla 19.30 asti tai niin kauan kunnes herkkuja riittää. Ruuat voi maksaa käteisellä tai kortilla."

Facebookissa tapahtuma löytyy nimellä Fur Free Fridayn Eläintietovisa Tre.

Uudet tapahtumat kutsuvat myös taiteilijan roolista käsin. Esimerkiksi Pispalan Haulitehtaalla pidetään joulumyyjäiset 16.-18.12. Olen paikalla tiistaina 17.12. myymässä joulukortteja, postikortteja ja muuta mukavaa alennetuin hinnoin... tulehan moikkaamaan ja tekemään vaikka samalla ostoksia. Tämäkin tapahtuma löytyy naamakirjasta.

Kommentit