Takana pienten poikkeusten huhtikuu

Huhtikuun "harjoitusmallihaussa" (Facebookin puolella) etsin hauskoja ilmeitä ikuistettavaksi. Kuvassa malliksi valikoitunut Ida.

Huhtikuu tuntui loputtoman pitkältä, koska siihen mahtui niin paljon kaikkea. Häämatka ja valmistautuminen siihen, kuvataiteilija-koulutuksen ennakkotehtävien palauttaminen, pääsiäisloma, varustautuminen toukokuun Mahdollisuuksien torille, piirustuskerhon viimeiset tapaamiset, puolison lähtö kertausharjoituksiin, vappuaatto... Toisin sanoen kuukauteen sisältyi paljon pienempiä ja suurempia poikkeuksia, jotka rikkoivat sopivasti arkirutiinia. Toukokuun tavoite on päästä takaisin työpäiviin, joissa olisi selkeä punainen lanka. Päivät ovat nimittäin huhtikuun ajan menneet aika poukkoillen.

Hassua, että sitä voikin odottaa jo näin perjantaina innolla maanantaita, jolloin saa pitkästä aikaa keskittyä yhteen tehtävään kerrallaan, eli maalata monta tuntia putkeen. Esimerkiksi uusimman näyttelyteoksen tekeminen on nyt ollut keskeytyneenä melkein kuukauden ajan kaiken muun tekemisen vuoksi. Sen jatkaminen ei tosin onnistu ihan vielä, sillä maalaan pitkästä aikaa tilaustyötä (mikä helpotus, että pitkästä aikaa sain tilauksen!).

Viime viikon perjantaina olin muuten lisäksi puhumassa Itä-Suomen yliopistolla eläinteologiasta. Luennoimisesta oli ollut pitkä tauko, joten jännitin sitä paljon, ja valmistelin tuota yhtä luentoa parin-kolmen työpäivän verran. Aivot tuntuivat puurolta joka kerta, kun edes mietin yleisön eteen astumista. Loppujen lopuksi puhuminen oli tosi kivaa ja sujui ainakin omasta mielestäni hyvin.
Aion jatkaa eläinteologisista aiheista maalaamista vielä tämän vuoden puolella.

Toukokuussa on tulossa muutamia tapahtumia, joihin osallistun. Pääsymaksuton Joensuun Mahdollisuuksien tori pidetään la 11.5.2019. Minut löytää punaisesta mökkeröstä myymässä paitsi verkkokauppani taidetuotteita, myös joitain uutuuksia: mm. Karhun ja ketun sadepäivä -kuvituksella varustetut taidetuotteet ovat ainakin toistaiseksi saatavissa vain sieltä. Olen askarrellut aika kivoja äitienpäiväkortteja myyntiin, ja lisäksi kojultani saa halutessaan napata mukaan infolapun, jossa on lueteltu eläinystävällisiä taidevälineitä. Kojullani voi tehdä ostoksia niin käteisellä kuin kortillakin. Tule ihmeessä moikkaamaan, vaikket mitään ostaisikaan. On ikävä pönöttää yksinään.

Mahdollisuuksien torin jälkeisenä maanantaina 13.5. olen puolestaan puhumassa Com Art Labin kaikille avoimella "Taiteellisen työn monet kasvot" -kurssilla. Kerron omasta taiteestani, laskutuspalvelun käytöstä ja niin edelleen. Tapahtuma pidetään Joensuun Noljakan kirkon alakerrassa klo 12.30–14.30. Tervetuloa sinnekin!

Muun muassa Karhun ja ketun sadepäivä -kuvituksella varustettuja taideprinttejä, postikortteja ja mukeja on pieni määrä myynnissä Mahdollisuuksien torilla.

Kommentit