Viikkokuulumisia 1

Viikkosuunnitelmani oli seuraavanlainen: Maanantaista keskiviikkoon piirtämistä ja siitä eteenpäin  kuvataiteilija (AMK)-koulutuksen ennakkotehtävien tekemistä, jotka julkaistaisiin keskiviikkona. Suunnitelmat menivät uusiksi, kun sain kustantajalta muutosehdotuksia erääseen pian julkaistavaan eläinteologiaa käsittelevään tekstiini. Muutokset tein sitten ma-ke -aikavälillä. Piirroksen aikataulu luonnollisesti venyi, kun tein sitä vain iltaisin ja loppuviikosta. Viivästys ei kuitenkaan haitannut mitään, sillä ennakkotehtäviä oli huomattavasti vähemmän kuin alunperin kuvittelin (huh!). Käyn niiden kimppuun, kunhan saan viimeisteltyä piirroksen maanantaina.

Perjantaina ostin muuten Konsta Shopista hiilikynät! Olen tästä jotenkin ihan superinnoissani. Aion opetella lisäilemään niillä yksityiskohtia piirroksiin. Lisäksi tilasin uutta paperia, kovasti kehuttua 200 grammaista Fabriano Accademiaa. Rakastamani Canson-merkkinen piirustuspaperi on kadonnut yhtäkkiä maapallolta, joten olisi pakko löytää uutta, hyvää merkkiä.

Kokonaisuudessaan tämä viikko oli paras aikoihin, sillä olen saanut tiistaista alkaen nukuttua ilman monen tunnin heräämisiä keskellä yötä. Viime viikolla heräsin varmaan kolmesti siihen että tajusin yhtäkkiä olevani silmät auki ja olin nousemassa istumaan (eli "unissakatselin/unissaistuskelin..."?). Säikähdin sitä joka kerta niin hirveästi, ettei uni meinannut enää tulla, mikä oli vähän hassua. Puolisoni on unissakävellyt koko yhdessäoloaikamme aina silloin tällöin ja hän suhtautuu heräämiseen kesken sen ihan chillisti - hän vain kävelee takaisin sänkyyn ja torkahtaa taas. Joka tapauksessa, viime yön nukuin jopa ihan illasta aamuun, ilman yhtäkään heräämistä (ainakaan niin, että muistaisin sen)! Sitä oppii kyllä ihan uudella tavalla arvostamaan hyviä yöunia, kun on jonkin aikaa kärsinyt unettomuudesta. Olin jo unohtanut, kuinka hanurista uniongelmat ovatkaan. Mielialani on ollut melko alakuloinen koko vuoden, mutta murheellisuuskin vähän väistyi tämän johdosta.

Kommentit